Stát připravuje úlevu pro hluchoslepé a nevidomé podnikatele. Dočasně je osvobodí od EET

Ministerstvo financí chce osvobodit hluchoslepé a nevidomé podnikatele od povinnosti evidovat tržby. Podle resortu pro ně zatím neexistují vhodné pokladny. Opatření by mělo být jen dočasné. Vyplývá to z údajů na webu úřadu vlády.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektronická evidence tržeb (ilustrační foto)

Elektronická evidence tržeb (ilustrační foto) | Foto: Kateřina Golasovská

Tržby tak nebude evidovat 1000 až 2000 podnikatelů. To je zhruba 0,5 procenta z celkového počtu živnostníků v Česku. Odhadují to Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých a Národní rada osob se zdravotním postižením.

Stát osvobodí od EET jen podnikatele, kteří předloží průkaz zdravotně postižené osoby se symbolem nevidomé nebo hluchoslepé osoby. Další podmínkou je, že zároveň musí podnikat bez zaměstnanců, není společníkem společnosti a je osobou přijímající tržby.

Výjimka pro nevidomé skončí, až stát zpřístupní pro těžce zrakově postižené internetové aplikace. Na trhu taky budou muset být k dispozici pokladní systémy přizpůsobené pro práci těžce zrakově postižených podnikatelů.

Barbora Maxová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme