Stát smí oddlužit Královopolskou

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil výjimku ze zákazu veřejné podpory pro akciovou společnost Královopolská. Ta tak může při restrukturalizaci počítat s oddlužením podniku o více než 2,616 miliardy korun kapitalizací pohledávek Konsolidační banky a společnosti Kras. Rozhodnutí ÚOHS umožní rovněž garanci Fondu národního majetku za soudní vyrovnání s věřiteli až do 550 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podniku budou odpuštěny penalizace ministerstva práce a sociálních věcí přes 45,327 miliónu Kč spolu s dosud nevyměřeným penále. Nebudou se jej týkat ani sankce 111.114 Kč ze strany Vojenské zdravotní pojišťovny, 591.779 korun od Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra a více než 2,389 miliónu korun od Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Úřad si ovšem klade dvě podmínky. Plán restrukturalizace firmy musí být realizován nejpozději do roku 2003 a ministerstvo financí musí úřadu do šesti měsíců předložit zprávu o plnění restrukturalizace a po jejím ukončení i zprávu závěrečnou.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme