Stát vrátí pracujícím důchodcům slevu na dani za minulý rok

Ministerstvo financí vrátí pracujícím důchodcům slevu na dani za rok 2013. Svůj nárok mohou uplatnit do tří let. Informovala o tom Finanční správa České republiky. Sporné zákonné ustanovení, kvůli kterému pracující důchodci o slevu přišli, v létě zrušil Ústavní soud, který k tomu vyzvala skupina senátorů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senior (ilustrační foto)

Senior (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Starobní důchodci mohou slevu uplatnit buď prostřednictvím svého zaměstnavatele, nebo pomocí dodatečného daňového přiznání.

„Tuto slevu mohou uplatnit buď prostřednictvím svého zaměstnavatele, nebo prostřednictvím daňového přiznání. Pracující důchodce může u zaměstnavatele uplatnit slevu na dani za rok 2013 pouze v tom případě, že podepsal pro tento rok prohlášení poplatníka daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti, slevu na dani si u zaměstnavatele neúspěšně uplatnil a zároveň nepodal daňové přiznání.“ řekla Českému rozhlasu mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová.

Jiří Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme