Stát vyplatil zemědělcům náhrady za loňská sucha

Ministerstvo dnes poskytlo poslední peníze na částečnou úhradu škod, které zemědělcům způsobilo sucho v loňském roce. Stát na financování náhrad vydal dluhopisy za 5 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zákon o státním dluhopisovém programu na částečnou úhradu škod zemědělským subjektům postiženým suchem vstoupil v platnost minulý týden. Od tohoto data obnovilo ministerstvo výplatu záloh a doplatků oprávněným žadatelům. Ti zemědělci, kteří zálohy nedostali, měli podle Hugo Roldana z tiskového odboru Ministerstva zemědělství obdržet celou částku najednou.

Ministerstvo se snaží maximálně urychlit administrativní proces vyplácení náhrad. Do dnešního dne byly vyplaceny 4 miliardy 70 milionů korun. O náhrady za škody vzniklé během loňských katastrofálních such požádalo celkem 9423 zemědělců.

Markéta Kaclová, Bohumír Mazáč, Radek Fischer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme