Stát zahájil se Sazkou správní řízení o zastavení činnosti

Ministerstvo financí zahájilo správní řízení se společností Sazka o dočasném zastavení provozování číselných loterií. Důvodem je fakt, že Sazka v zákonné lhůtě nevyplácí výhry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto)

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Ministr financí Miroslav Kalousek zdůraznil, že samotný začátek řízení ještě neznamená, že Sazka o licenci přijde. „Když vezmete všechny lhůty správního řízení, tak to řízení samotné trvá 150 dní a existují proti němu opravné prostředky u správního soudu,“ upozornil Kalousek.

Ministerstvo už před časem do Sazky poslalo kontrolu. Sdružení trafikantů a prodejců tisku zase doporučilo provozovatelům terminálů, aby dočasně pozastavili výplaty výher a pozdrželi odvody až do té doby, než se situace kolem Sazky vyřeší. Obávají se, že přijdou o složené kauce u Sazky.

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák včera uvedl, že loterie dál funguje a jedná i s mobilními operátory o obnovení činnosti. Sazka je od ledna v insolvenčním řízení.

Igor Maňour, Martin Drtina, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme