Statistici prozradí, jak je v Česku sladěný pracovní a rodinný život

Odborníci z Českého statistického úřadu prozradí, jak je v Česku sladěný pracovní a rodinný život. Poskytnou základní údaje o českých domácnostech, péči o děti a další členy rodiny v domácnostech, možnosti uspořádání pracovní doby, případně přerušení pracovní aktivity z důvodů péče o děti nebo se zaměří na srovnání se Slovenskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matka s dítětem

Matka s dítětem | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

„Připravili jsme výsledky našeho šetření v domácnostech a spolu se sociology chceme hledat odpovědi na otázky: proč u nás zůstávají ženy s dětmi tak dlouho doma, jestli vůbec mají jinou možnost, proč je tu tak malý podíl částečných úvazků, proč zaměstnavatelé nenabízejí pružnější pracovní dobu a nakonec jaké to má důsledky na ekonomiku," říká ředitel odboru statistiky trhu práce a rovných příležitostí Dalibor Holý.

Česká republika v rámci celoevropského srovnání z toho nevychází zrovna nejlépe.

"Ale máme už konkrétní data taky za Slovensko, tak můžeme říct, že aspoň jsme na tom líp než Slovensko,“ dodává Dalibor Holý.

Věra Pfeifferová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme