Statistika by mohla potvrdit lepší čísla v cestovním ruchu

I když krize z cestovního ruchu ještě neodezněla, začátek letošního roku byl pro turistiku příznivější než první měsíce roku 2009. Tak odhaduje výsledky cestovního ruchu za letošní první čtvrtletí analytik Jaromír Beránek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatímco turisté se fotí ve Zlaté uličce...

Zatímco turisté se fotí ve Zlaté uličce... | Foto: Tomáš Adamec

Přesná čísla vydají statistici dnes dopoledne. Lepší je podle Beránka situace u čtyřhvězdičkových hotelů, horší je naopak u dvou nebo tříhvězdičkových. Statistiky by podle něj měly ukázat i větší počty hostů, počet přenocování se ale zkracuje.

Konec krize to ale podle Beránka v cestovním ruchu neznamená. „Krize v cestovním ruchu je běh na dlouhou trať. Domnívám se, že krize v cestovním ruchu bude trvat ještě minimálně dva roky. I když bude první čtvrtletí podle našeho očekávání lepší než první čtvrtletí loňského roku,“ řekl Beránek s tím, že celoroční čísla ale zřejmě dopadnou hůře.

Veronika Malá, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme