Státní agentury CzechTrade a CzechInvest se sloučí na konci roku

Státní agentury pro dovoz a vývoz se k letošnímu 31. prosinci sloučí. CzechTrade, který zprostředkovává exportérům kontakty v zahraničí, se stane součástí CzechInvestu. Ten měl doposud na starost hlavně ulehčení vstupu zahraničních firem na český trh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Kuba na tiskové konferenci

Martin Kuba na tiskové konferenci | Foto: Filip Jandourek

„Firmy budou mít ucelený proces nabídky na všechny, jak export, tak import, na jednom místě. Je to velmi důležité, takže personální úspora, efektivita a finanční náklady,“ vysvětlil důvody spojení ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS).

Značka CzechTrade bude podle něj zachována a integrována v rámci převodu zbývající agendy pod CzechInvest jako divize. Na pozici generálního ředitele sloučené instituce bude vyhlášeno výběrové řízení.

Český export loni meziročně vzrostl přes šest procent. Vláda prioritně směřuje aktivity do 12 vytipovaných zemí mimo Evropskou unii, kde mají české firmy největší potenciál uplatnění. Jde například o Kazachstán, Indii nebo Mexiko.

Martin Hromádka, Radek Doležal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme