Státní podnik Lesy ČR má nového generálního ředitele

Novým generálním ředitelem Lesů České republiky se stal Jiří Novák. Bývalý šéf Krkonošského Národního parku byl vybrán z 18 uchazečů. Jeho základním úkolem bude stabilizace lesního hospodářství a vyřešení dlouhodobě problémové situace kolem tendrů na lesnické práce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák - generální ředitel Lesů ČR

Jiří Novák - generální ředitel Lesů ČR | Foto: www.lesycr.cz

Podle ministra zemědělství Petra Gandaloviče přesvědčil Jiří Novák výběrovou komisi nejlepší koncepcí decentralizace správy Lesů ČR. K požadavkům na první kroky ředitele ministr uvedl:

" Na jedné straně jej budeme podporovat, na druhé straně budeme jednoznačně vyžadovat stabilizaci podniku, nastavení co nejefektivnějšího systému obchodu se dřevem. A potom postupné kroky v tom decentralizačním směru."

Podle mluvčího ministerstva zemědělství Petra Vorlíčka je pro ministerstvo zásadní stabilizace situace v lesním hospodářství. "Proto jeho prvním úkolem bude dotažení tendrů na lesnické práce do roku 2010," dodal Vorlíček.

Jiří Novák nastupuje do vedení společnosti v době, kdy je většina výběrových řízení na lesnické práce napadena neúspěšnými firmami u antimonopolního úřadu. K tomu bude prosazovat zásadní změny ve firmě, kde se za poslední čtyři roky vystřídalo pět ředitelů. Personální změny Jiří Novák podle svých slov zatím neplánuje.

Věra Pfeifferová, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme