Většinu státní zakázky na dodávku aut vyhrála Škoda, zbytek tendru získal Hyundai

Tendr státu na dodávku osobních aut za více než 809 milionů Kč vyhrála v sedmi částech Škoda Auto a v jedné části uspěla společnost Hyundai Motor Czech. Serveru iDNES.cz to ve čtvrtek potvrdil Filip Běhal z tiskového oddělení ministerstva financí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo Škoda

Logo Škoda | Foto: Axel Schmidt | Zdroj: Reuters

Ostatní nabídky neuspěly. Výběrového řízení na auta se vedle resortu financí jako centrálního zadavatele účastní i ministerstva dopravy, obrany, průmyslu a obchodu, kultury, školství, zdravotnictví, životního prostředí a pro místní rozvoj.

Škoda Auto bude vyrábět baterie pro elektromobily. 'Zaměstnanci to přijali s nadšením,' uvedli odboráři

Číst článek

Tendr na nákup aut vypsal stát na konci loňského roku. Předmětem zakázky jsou osobní vozidla na běžný pohon, včetně jejich servisu a asistenčních služeb. Automobily by měl stát odebírat průběžně podle potřeby během dvou let.

Osloveny podle iDNES.cz byly automobilky Ford, Hyundai, Kia, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda a Volkswagen a 16 velkých dealerů.

Vítěze stát vybral na přelomu června a července. „V sedmi částech vyhrála obchodní společnost Škoda Auto a.s., a v jedné části Hyundai Motor Czech s.r.o.,“ sdělil Běhal serveru iDNES.cz.

Námitky proti výsledkům soutěže bylo možné podávat do půlky července. Aktuálně ministerstvo financí odeslalo vítězným uchazečům výzvu k uzavření rámcových dohod a žádost o dodání ověřeného dokumentu o pojištění a čeká, až obdrží dokumenty zpět.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme