Stavba dálnice D47 prý začne nejpozději v létě

Výstavba dálnice D47 z Lipníka nad Bečvou na polskou hranici by měla začít nejpozději 1. července. Počítá s tím společnost Housing and Construction, která je hlavním dodavatelem stavby. Dálnice má stát nejvýše plánovaných 125 miliard korun. Termín zahájení stavby by nemělo ohrozit ani posunutí jednání o konečné podobě smlouvy mezi firmou a vládou plánované na 28. května.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice

Stavba dálnice | Foto: Česká televize

Stát se totiž mimo jiné obává, že nebudou včas k dispozici pozemky nutné pro výstavbu. Podle předsedy dozorčí rady společnosti Jiřího Šedivého ale v tomto směru vážné problémy nebudou.

"Pro první stavbu, kterou zahájíme - a věříme, že to bude 1.7. - není de facto žádný problém s pozemky a druhá stavba, která se má zahájit až na jaře příštího roku, tam je víc jak 80 procent pozemků vykoupených. Pokud se bude postupovat tímto tempem, pak není důvod, proč bychom měli tento problém ještě pořád zmiňovat jako zásadní," řekl dnes Šedivý.

Viktorie Hošková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme