Stavba silnice na Frýdecko-Místecku se zdržuje

Liknavost ministerských úředníků zbrzdila stavbu silnice na Frýdecko-Místecku. Tvrdí to tamní starostové, kteří se ostře obuli do zástupců Ministerstva pro místní rozvoj. Veřejnou obchodní soutěž na firmu, která postaví rychlostní komunikaci R48 totiž nezveřejnili na internetových stránkách Evropské unie. Tím porušili základní podmínky Bruselu a soutěž zrušili. Stavba silnice, která má zlepšit přetíženou dopravu v okrese tak začne až na jaře příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

silnice

silnice | Foto: Jan Rosenauer

Starosta Horních Tošanovic Petr Martiňák na adresu českých úředníků nešetří kritikou. "Je to skandál. Svědčí to o tom, že předpisy a zákony, které si zrovna toto ministerstvo v této obalsti tvořilo, samo neumí uplatnit. Nechápu, jak potom chtějí, abychom my jako starostové obcí byli schopni dodržet všechny podmínky, když oni sami je dodržet nejsou schopni."

Mluvčí Ministerstva pro místní rozvoj Petr Dimun kritiku odmítá. Podle něj se soutěž na stránky Evropské unie nedostala kvůli potížím na počítačové síti. "Páni starostové by měli vážit slova, protože nedošlo k této chybě na ministerstvu pro místní rozvoj, ale došlo k tomu na serveru v Lucemburku, který 14 dní nekomunikoval a dokonce ani na opakované urgence z naší strany neodpovídal."

Markéta Kaclová, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme