Stavební firma zveřejní dokumentaci ke zvlněné dálnici D47

Stavební společnost Eurovia CS zveřejní kompletní dokumentaci k výstavbě zvlněného úseku ostravské dálnice D47. Firma chce obhájit postup původního stavitele, jehož v roce 2009 převzala. Kontrolní vrty Ředitelství silnic a dálnic prokázaly, že za nevyhovující stav dálnice mezi Rudnou a Hrušovem může nevhodný stavební materiál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnostní otevření nového úseku dálnice

Slavnostní otevření nového úseku dálnice | Foto: Martin Knitl

Na stavbě za 4,5 miliardy korun se podílelo konsorcium firem v čele se společností ODS Dopravní stavby Ostrava. Společné dílo ale začalo půl roku po zprovoznění bobtnat. V podloží silnice byl totiž použit stavební odpad, který působí rozpínavě.

Podle šéfa Ředitelství silnic a dálnic Reného Poruby je kvůli tomu povrch úseku mezi Rudnou a Hrušovem zvlněný.

„Na jednom metru se může zvětšovat až o čtvrt metru. Problémy se objevily i na mostech přes Opavu a Odru, především v dilatačních spárách. Jsou tam dosedlé závěry a jsou tam posunutá ložiska,“ uvedl René Poruba.

Ještě v pátek nebylo jisté, že veřejnost dokumentaci ke stavbě uvidí. V noci se totiž někdo vloupal do brněnských kanceláří firmy Eurovia CS. Kromě 200 tisíc korun zloděj ukradl také blíže neurčené listiny. Společnost má naštěstí v dokumentaci stavby kopie.

K problémové stavbě se hodlá dnes odpoledne vyjádřit také ministerstvo dopravy.

Petr Kořínek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme