Stávka slovenských železničářů ochromila i českou dopravu

V 9 hodin měla skončit stávka slovenských železničářů. Ochromila osobní i nákladní přepravu. Odboráři protestovali kvůli propouštění, rušení osobní dopravy na 25 regionálních tratích a redukci asi 200 vlakových spojů. Zákazníci českých drah budou u vlaků Eurocity Slovenská strela na trase z Bratislavy do Prahy a Eurocity Comenius z Budapešti do Prahy na českém území odbaveni bez speciálního příplatku, pokud bude souprava zpožděna o víc než 60 minut. Slovenské dráhy zpoždění odhadují na dvě hodiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak ve stanici

vlak ve stanici | Foto: Jan Rosenauer

Stávka slovenských železničářů ochromila osobní i nákladní přepravu. Do protestu se zapojily téměř všechny železniční stanice a velká část vlakového personálu. Slovenští železničáři se rozhodli zastavit železniční dopravu mezi třetí a devátou hodinou ranní na protest proti chystaným úsporným opatřením.

Cestující zřejmě poslechli výzvu odborářů, aby dnes ráno vlakem necestovali. Prostory železničních stanic byly ráno téměř prázdné s výjimkou bratislavské hlavní stanice, kde se shromáždili stávkující zaměstnanci a funkcionáři odborových centrál. Železnice vrátí lidem jízdné, pokud se rozhodli kvůli stávce necestovat. Na slevu mají nárok také majitelé předplatných jízdenek.

Markéta Kaclová, Jitka Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme