Stávka v British Airways končí, provoz bude obnoven do čtyř dnů

Až čtyři dny bude trvat rozjezd běžného provozu Britských aeroliníi po stávce palubních posádek. Odborový svaz Unite stávku hlavně proti zmrazení platů vyhlásil údajně bez domluvy s odbory. Teď chce s vedením British Airways i nadále vyjednávat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Stávka a vyjednávání jsou různé věci. Zatím není jasné, zda se uskuteční druhá vlna stávek, tentokrát čtyřdenní, jejíž zahájení svaz Unite předběžně ohlásil na 27.března.

Po včerejším ukončení třídenní stávky vedení Britských aerolinií oznámilo, že normální provoz by měl být obnoven během čtyř dní. Vedení také oznámilo, že ztráty vyplývající ze stávky dosahují 7 milionů liber denně. Tyto ztráty by však neměly ovlivnit roční hospodářské výsledky společnosti.

Generální tajemník svazu Unite Tony Woodley ve včerejším proslovu ke stávkujícím blízko letiště Heathrow potvrdil, že o stávce hovořil s premiérem Gordonem Brownem a je mu vděčen za jeho pobídku oběma stranám sporu, aby obnovily vyjednávání.

Milan Kocourek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme