Stávka v jaderných elektrárnách bude zřejmě 20. ledna

Zaměstnanci jaderných elektráren Temelín a Dukovany jsou odhodláni v týdnu od 19. ledna stávkovat. Po sobotním jednání odborářů to potvrdil předseda temelínských odborů František Haman. Stávku předběžně plánují na 20. ledna, jejím prostřednictvím se chtějí domoci zvýšení platů alespoň o osm procent. Elektrárenská společnost ČEZ je ale ochotna přistoupit jen na tři a půl procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Temelín

Temelín

Pro stávku se v petici vyslovila nadpoloviční většina zaměstnanců jaderné elektrárny Temelín. O konkrétní podobě protestu se odpoledne radili tamní odboráři.

"Stávka bude mít ryze pozitivní charakter a průběh - nesmí narušit provoz elektrárny ani jadernou bezpečnost. V každém případě volíme takový způsob, který bude pozitivně působit na okolí elektrárny," sdělil odborový předák František Haman.

Kvůli mzdovým požadavkům plánují stávku také v jaderné elektrárně Dukovany, kde ale podpisová akce na její podporu ještě neskončila. Zástupci odborářů z obou elektráren budou o situaci ještě v úterý jednat s ministrem průmyslu Milanem Urbanem.

Marika Táborská, Kateřina Koželuhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme