Stávka zaměstnanců britské Královské pošty je na spadnutí, rozhodne se dnes

Začátkem prodeje akcií na burzu neklid kolem britské Královské pošty zdaleka nekončí. Dnes se dozvíme, jestli zaměstnanci Royal Mail půjdou na protest proti privatizaci podniku do stávky. Nejen podle odborových předáků jde o hotovou věc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská Královská pošta se bude privatizovat (ilustrační foto)

Britská Královská pošta se bude privatizovat (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Na 150 tisíc zaměstnanců Královské pošty se ohledně prodeje většinového státního podílu tváří velmi nesouhlasně. Tvrdí, že to povede k propouštění, zhoršení služeb a že 500 let starý podnik vláda cenově podhodnotila.

Jen naprosté minimum pracovníků ale odmítlo nabídku převzít zdarma akcie podniku. Vláda i vedení firmy se bojí, že by protestní akce mohla společnost během privatizace poškodit.

Management Royal Mail přišel s kontroverzní nabídkou vyplatit 300 liber každému zaměstnanci, který v den stávky přijde do práce. Protestní akci tak všichni berou coby hotovou věc. Stávkovat se rozhodně nezačne dřív než 23. října.

Vláda prodá 40 až 52 procenta akcií pošty. Jedna akcie vyjde přibližně na 100 korun. Obchod by mohl vynést v přepočtu až 150 miliard korun. Zaměstnanci firmy mají získat zdarma deset procent akcií.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme