Strojírny v Uničově budou propouštět

Hromadné propouštění čeká zaměstnance největšího tuzemského strojírensko-opravárenského komplexu Unex v Uničově na Olomoucku. Do konce tohoto roku by tam mělo přijít o práci 130 lidí, další propouštění se očekává v příštím roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kolesové rýpadlo

kolesové rýpadlo | Foto: Unex

Uničovské strojírny - tedy nynější akciová společnost Unex - byly několik desítek let největší firmou regionu. Ještě počátkem 90. let společnost zaměstnávala 4 a půl tisíce lidí, což je třetina obyvatel Uničova. Během její restrukturalizace přišlo o místo téměř tři tisíce zaměstnanců. Další snižování počtu pracovníků se očekává v následujících měsících.

Jako důvod uvádějí zástupci firmy přechod na jinou organizační strukturu. Podle Petry Selingerové ze zastupující mediální agentury se propouštění bude týkat zejména pracovníků v režijních a obslužných činnostech.

Pro Uničovsko je situace o to nepříjemnější, že se jedná o region s nadprůměrnou, více než patnáctiprocentní nezaměstnaností.

Marika Táborská, Šárka Rusnáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme