Největší polská sázková kancelář STS koupila českou IT společnost Betsys

Největší polská sázková společnost STS koupila českou softwarovou firmu Betsys, kde dosud držela menšinový podíl. STS to v úterý sdělila ve své zprávě. Cenu transakce ani jedna strana neuvedla. Od investice si firma slibuje zajištění dalšího rozvoje podnikání.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Již nyní pochází 85 procent našich tržeb z on-line kanálů, tudíž další růst v IT řešeních pro nás má vysokou strategickou hodnotu,“ uvedl jednatel STS Mateusz Juroszek.

Betsys je na trhu 15 let. Poskytuje IT technologie pro sázkové a loterijní kanceláře. Mezi jeho klienty jsou v Česku například Sazka nebo Fortuna. Vyvíjí technologickou platformu pro sportovní sázení zahrnující on-line aplikace i pobočky, kurzové sázky, e-sporty nebo například live sázky.

Sázková společnost STS byla založena v roce 1997. Aktuálně má síť zhruba 440 poboček, podle společnosti má kolem 50 procent polského trhu. Za posledních šest let zvýšila tržby zhruba desetinásobně na 3,15 miliardy zlotých (18,8 miliardy korun). Od roku 2019 působí také na dalších evropských trzích, například ve Velké Británii, Německu, Islandu nebo Slovinsku.

Podle informací Hospodářských novin firma rovněž zvažuje vstup na český trh, pravděpodobně online formou. Jak pro list uvedl Juroszek, Česko je pro STS logickou volbou. „Jde o sousední trh, který je dokonce větší než polský a navíc má silnou komunitu sázejících s podobnou mentalitou,“ dodal Juroszek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme