Summit čtyř největších ekonomik eurozóny ovlivnil fotbal

Evropa potřebuje ekonomický růst, shodli se představitelé čtyř největších ekonomik eurozóny. Německo, Francie, Itálie a Španělsko chtějí proto do sféry hospodářství napumpovat 130 miliard eur. Schůzka v Římě se odehrála na žádost Angely Merkelové o několik hodin dříve, aby mohla šéfka německé vlády sledovat čtvtfinálové fotbalové utkání s Řeckem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Summit provázely protesty proti dluhové krizi stylizované jako fotbalové utkání lídrů

Summit provázely protesty proti dluhové krizi stylizované jako fotbalové utkání lídrů | Zdroj: Reuters

Italský premiér Mario Monti během setkání upozornil, že růst může mít pevné základy jen za předpokladu, že země budou dodržovat rozpočtovou kázeň.

Podle francouzského prezidenta Françoise Hollanda by mohla dnešní schůzka sloužit jako základ pro unijní summit příští týden.

Duel Německa a Řecka

V německých médiích se spekulovalo, zda se během utkání Německo-Řecko kancléřka Merkelová nesetká s novým řeckým premiérem Samarasem. Ten ale nakonec do Gdaňsku nedorazí.

Mezi oběma zeměmi panuje kvůli krizi eura a drsným úsporným opatřením napětí, které částečně dopadá i na dnešní zápas. Zatímco v Řecku nastávající duel provázejí emoce, v Německu podobná atmosféra nepanuje.

Čtvrtfinálový fotbalový duel mezi Řeckem a Německem má i politický náboj

Číst článek

Německý tým si proti řeckým reprezentantům jednoznačně věří a ani místní experti si prohru svěřenců Joachima Löwa nepřipouštějí.

Klára Stejskalová, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme