Svaz průmyslu a dopravy má nového prezidenta

Ve Svazu průmyslu a dopravy probíhá plánované střídání stráží. Po sedmi letech totiž ve funkci prezidenta svazu končí Jaroslav Míl, který bránil zájmy českých průmyslníků doposud. V prezidentském křesle ho nahradí dosavadní viceprezident svazu Jaroslav Hanák, který byl před dnešní valnou hromadou, na které se nové představenstvo volilo, jediným kandidátem na post prezidenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Míl

Jaroslav Míl

„Odpovědí pro každého musí být, že ze 68 hlasů jsem jich dostal 61, což je devadesátiprocentní mandát. Myslím si, že to by mi mohli závidět všichni politici,“ řekl nový prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák mluví o svých záměrech ve Světě o třetí na Rádiu Česko.mp3

Ve většině věcí hodlá pokračovat ve stopách svého předchůdce. Novinkou je podle něj volba nových viceprezidentů svazu, kdy přichází nová generace mladých představitelů velkých, nebo dokonce nadnárodních, společností.

„Naší rozhodující strategií je agenda 2010, kde máme zásadní priority pro budoucnost. Valná hromada potvrdila, že v tom máme pokračovat,“ upřesnil Jaroslav Hanák.

Jiný než dříve bude podle jeho slov styl práce, protože „situace v zemi není dobrá“. Zdůraznil také prosazování zájmů svazu pro zlepšení konkurenceschopnosti ekonomiky, zlepšení podnikatelského prostředí a tlak na reformy, které nemusí být ve shodě s vládou, ale „tahle země je potřebuje“.

„První priorita je, že vyzveme předsedu vlády, aby co nejrychleji svolal předsednictvo tripartity, abychom i řkeli, jak dál bude sociální dialog v zemi pokračovat,“ uvedl nový prezident.

Svaz průmyslu a dopravy se snaží ovlivňovat českou hospodářskou a sociální politiku tak, aby u nás podmínky pro podnikání byly co nejvýhodnější. Cílem svazu je také hájit zájmy českých zaměstnavatelů a podnikatelů v evropských a mezinárodních organizacích.

Svaz měl doposud sedm viceprezidentů, dnešní valná hromada snížila jejich počet na šest.

Naďa Bělovská, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme