Švýcarsko dočasně zakázalo prodej části aut koncernu VW, škodovek se ale prý netýká

Ve Švýcarsku dočasně zastavili prodej některých typů aut z německého koncernu Volskwagen. Švýcarské úřady reagují na odhalení rozsáhlých podvodů při měření emisí u dieslových vozů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Návštěvníci autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem si prohlížejí detail kola vozu firmy Volkswagen (ilustrační foto)

Návštěvníci autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem si prohlížejí detail kola vozu firmy Volkswagen (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Restrikce se v alpské zemi vztahuje na některé motory v kategorii Euro5. Podle švýcarského silničního úřadu se to může týkat až 180 tisíc starších modelů, včetně Škodovek, které by mohly být ještě na skladě.

Mluvčí mladoboleslavské firmy v písemném prohlášení pouze upozornil, že všechny nové vozy Škoda pro švýcarský trh mají motory odpovídající přísnější normě Euro6.

Skandál vypukl minulý pátek, kdy americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) Volkswagen obvinila, že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku.

Aféru tento týden začaly vyšetřovat i některé evropské země a na firmu byla podána řada hromadných žalob.

Volkswagen povede Matthias Müller z Porsche. Nového šéfa má i Škoda

Číst článek

Jan Prokeš, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme