Swisscom uzavřela alianci s britskou Vodafone

Největší mobilní operátor na světě, britská Vodafone Group Plc., koupil 25procentní podíl v mobilní divizi Mobile Com. bývalého švýcarského telekomunikačního monopolu Swisscom AG za 4,5 miliardy švýcarských franků (2,54 miliardy USD). Tato částka bude zaplacena buď v hotovosti, nebo akciemi či kombinací obou forem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle dohody o strategickém partnerství bude mít německá firma Debitel, kterou ze 74 procent vlastní Swisscom, neexkluzívní přístup k německé síti třetí generace UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) prostřednictvím D2 Mannesmann Mobilfunk, která je divizí Vodafone, praví se v prohlášení Swisscom.

Mobilní divize švýcarského operátora bude přeměněna na oddělenou společnost a tato transakce by měla být podle očekávání dokončena do konce března příštího roku v závislosti na schvalovacím procesu ze strany regulačních orgánů a akcionářů. Swisscom podle svého vyjádření použije výtěžek na financování budoucího růstu a na snížení dluhu s tím, že uvažuje i o zpětném výkupu akcií.

Švýcarská vláda, která má v operátorovi Swisscom 65,5procentní podíl, se již dříve sešla a transakci schválila.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme