T-Mobile: Za posílání SMS z internetu se bude platit

Mobilní operátor T-Mobile na začátku února zpoplatní posílání krátkých textových zpráv ze svých internetových stránek. Dosud je tato služba zdarma. Posílat SMS zprávy do všech mobilních sítí budou nově moci pouze registrovaní uživatelé portálu t-zones a za poslání zprávy budou platit dle svého tarifu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mobilní telefony

mobilní telefony | Foto: Jan Rosenauer

Radiožurnálu tento krok zdůvodnil mluvčí společnosti Jiří Hájek. "S provozem zasílání SMS zpráv z webového rozhraní vznikají náklady tím, že musíme mít vyšší kapacitu v naší síti, musíme mít vyšší kapacitu na našich SMS centrech, které zabezpečují přenos těchto krátkých textových zpráv. Cena bude odvislá od příslušného tarifního programu či příslušného tarifního pásma v rámci služby Twist."

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Hájek: SMS z internetu za peníze

Konkurenční operátoři - Eurotel a Český Mobil - zatím k podobnému kroku nepřistoupili, i když ho do budoucna nevylučují.

Marika Táborská, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme