Také Itálie jedná o přijetí úsporných opatření

V Římě dnes budou jednat zástupci vládních stran o řešení další odpadkové krize v Neapoli, ale zejména o daňové reformě a balíčku úsporných opatření, které budou zveřejněny ve čtvrtek. Balík úsporných opatření připravený ministrem financí Tremontim by měl Itálii ušetřit za tři roky přibližně 40 miliard Eur.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řím

Řím | Foto: Fotobanka stock.xchng

Neústupného ministra financí Tremontiho, který považuje za svoji prioritu zastavení růstu státního dluhu, čeká ostrý boj. Další krácení státních výdajů je samozřejmě velmi nepopulární a parlamentní volby budou už za dva roky.

Proto ministr Tremonti současně předloží také daňovou reformu, která by měla poněkud zmírnit současnou vysokou daňovou zátěž a udělat tak radost premiérovi Berlusconimu, který ji slíbil voličům.

Úsporný balík mimo jiné zahrnuje důchodovou reformu s prodloužením důchodového věku, další pozastavení růstu platů státních zaměstnanců, pravděpodobně i omezení účasti Itálie na vojenských misích v zahraničí a zvýšení daně z výnosu z kapitálů.

Vědunka Lunardi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme