Společnost M7, která u nás provozuje satelitní platformu Skylink, koupí část firmy Liberty Global

Společnost M7 Group, který v tuzemsku a na Slovensku provozuje satelitní platformu Skylink, koupí satelitní část firmy Liberty Global v ČR, na Slovensku, v Rumunsku a v Maďarsku. Transakce podléhá schválení regulátora a mohla by být dokončena v první polovině příštího roku. Firma to v pátek oznámila v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká televize, satelitní antény

Společnost M7 Group koupí satelitní část firmy Liberty Global v ČR, na Slovensku, v Rumunsku a v Maďarsku. (ilustrační foto) | Foto: Eva Odstrčilová

Největší tuzemský satelitní operátor Skylink tak získá zhruba 800 tisíc nových zákazníků, které měla Liberty Global v zemích východní Evropy.

Apple prohrál patentový spor v Německu. Soud firmě zakázal prodávat některé modely iPhone

Číst článek

Liberty Global poskytuje v Maďarsku satelitní služby pod značkou UPC Direct, v ČR a na Slovensku jako freeSAT a v Rumunsku pod značkou FocusSat. Liberty Global letos v ČR a na Slovensku prodala kabelovou firmu UPC operátorovi Vodafone.

„Je to logická akvizice, která nám umožňuje konsolidovat aktivity satelitní televize společnosti Skylink na českém a slovenském trhu a zároveň vstoupit na dva nové trhy. Kromě toho budeme moci na těchto dvou nových trzích rozšiřovat svou hybridní satelitní a OTT TV platformu (televizní vysílání přes internet). Na našich stávajících trzích je platforma OTT již použita zhruba 15 až 20 procenty zákazníků,“ uvedl generální ředitel M7 Hans Troelstra.

Více než 1,5 milionu zákazníků

Skylink má celkem v ČR a na Slovensku podle loňských údajů kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi jeden milion připadá na Česko. Milion uživatelů platí měsíční servisní poplatek a 650 tisíc si předplácí některý z programových balíčků.

Vodafone oznámil převzetí některých aktivit poskytovatele kabelové televize a širokopásmových služeb Liberty Global letos v květnu. Transakce v hodnotě 18,4 miliardy eur (471 miliard Kč) zahrnuje největší českou kabelovou společnost UPC, která poskytuje televizní služby, vysokorychlostní internet a služby spojené s telefonováním prostřednictvím pevné linky. Počet uživatelů internetu UPC v České republice v prvním čtvrtletí poprvé přesáhl půlmilionovou hranici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme