Telecom definitivně zdražuje

Zvýšení cen Českého Telecom už nestojí nic v cestě. Český telekomunikační úřad mu totiž povolil zvýšit úroveň cen od února o 3,7 procenta. Jen s několika dílčími úpravami tak přijal původní prosincový návrh Telecomu. Avizované změny vyvolaly v minulých dnech masivní reakce klientů Telecomu. Ti odhlašovali své pevné linky nebo měnili tarifní programy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonní budky

telefonní budky | Foto: Jan Rosenauer

Český Telecom chtěl původně zvýšit paušální poplatek na 400 korun. Úřad mu však povolil zdražení paušálu u standardního programu, který používá 90 procent domácností, maximálně na 299 korun. Domácnosti se však mohou rozhodnout pro jiné cenové programy, jak říká mluvčí Českého Telecomu Vladan Crha. "Nabídka pro domácnosti zahrnuje celkem 5 cenových programů od nejlevnějšího programu Home Mini, který za 190 korun měsíčně zahrnuje 90korunový hovorový paušál. Další z možností je třeba cenový program Home Internet, v kterém máte za paušál 399 korun měsíčně zahrnuto 13 hodin připojení k internetu mimo špičku zdarma."

První změna cenového programu, o kterou zákazník požádá do června, bude zdarma. Cenový program je nutné změnit nejpozději deset dní před začátkem příslušného zúčtovacího období. Přitom začátek a konec zúčtovacího období zjistíte z dokladu o měsíčním vyúčtování telefonních služeb.

Český Telecom bude zdražovat paušální poplatky za pevnou linku ještě další dva až tři roky. Podle šéfa Českého telekomunikačního úřadu Davida Stádníka by se měl měsíční paušál zvýšit z letošních 299 na hodnotu mezi 300 a 400 korunami. Generální ředitel Telecomu Přemysl Klíma tvrdí, že firma chce dosáhnout stavu, kdy náklady na telefonní vedení od ústředny k zákazníkovi hradí zákazník měsíčním paušálem a ostatní náklady na přenos hovoru by mělo hradit hovorné. O změnu cenového programu si od prosince požádalo přes 27 tisíc lidí. Zhruba 20 tisíc klientů na Telecom volalo kvůli zrušení telefonu. Kolik z nich si linku nakonec zrušilo, Telecom neuvádí.

Markéta Kaclová, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme