Telecom má snížit měsíční paušál a zrušit kredit hovorného

Český Telecom musí u své základní nabídky Home Standard snížit měsíční paušální poplatek a zrušit stokorunový kredit hovorného. Rozhodl o tom Český telekomunikační úřad. Úplně nové cenové programy by chtěl Telecom představit už do konce tohoto týdne. Měly by být nastaveny tak, aby motivovaly uživatele používat co nejvíce pevnou linku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tlačítka telefonního přístroje

Tlačítka telefonního přístroje | Foto: Jan Rosenauer

Tou nejvýznamnější změnou je zrušení volných minut v rámci paušálu. Jak konkrétně budou nové cenové tarify vypadat, se dá zatím jen odhadovat, ale přeci jenom: u sazeb za hovorné může zůstat na současné úrovni jen cena pro místní volání ve špičce. Cena mimo špičku nebo dálkové hovory zlevnit musí.

Vedle už zmiňovaného tarifu Home Standart musí Telecom zrušit také volné minuty u nabídky Home Mini. Výrazně by měl také klesnout poplatek za zřízení telefonní linky, a to z necelých 4 tisíc na necelých 600 korun.

Telecom už delší dobu volá po snížení cen za volání a po zvýšení měsíčního paušálu, který podle firmy nepokrývá náklady na provoz linek. Podle neoficiálních informací úřad s rozhodnutím čekal, až skončí výběr nového majoritního vlastníka Telecomu.

Marika Táborská, Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme