Telecom nevyplatí dividendy

Loňský šestimiliardový zisk Českého Telecomu nebude rozdělen mezi akcionáře formou dividend. Jejich výplatu totiž valná hromada neschválila. Jak Radiožurnálu potvrdil mluvčí Telecomu Vladan Crha, proti výplatě byl vlastník 51 procent akcií - Fond národního majetku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

"Valná hromada Českého Telecomu dnes schválila návrh Fondu národního majetku na to, aby byla vyplacena nulová dividenda, to znamená, že nebyl odsouhlasen návrh jednoho z akcionářů, aby k výplatě dividendy došlo."

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Crha - dividendy nebudou

Podle původního návrhu měl Telecom vyplatit dividendu 9 korun a 50 haléřů na akcii. Tuto variantu prosazoval vlastník 27 procent akcií, konsorcium TelSource. Po platbách do rezervního a sociálního fondu tak zůstane zbývající čistý zisk nerozdělen.

Marika Táborská, Petra Steinerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme