Telecom opět dostane nižší kompenzace, než žádal

Český Telecom dostane od státu 290 milionů korun jako náhradu za ztráty z provozování regulovaných služeb. Rozhodl o tom telekomunikační úřad. Jde například o pronájem některých linek a provoz veřejných automatů. Firma původně chtěla jako kompenzaci zhruba šest miliard korun, její požadavek ale úřad neuznal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

Mluvčí Českého Telecomu Vladan Crha upozorňuje, že jde o dlouhodobý spor. "To, že u některých služeb není zajištěna úhrada jejich ztráty, přestože jsou regulovány na cenu, která je pod oprávněnými náklady, znamená, že samozřejmě potenciálně mohou být omezovány investice dalších služeb a dlouhodobě to poškozuje jak naše zákazníky, tak nakonec i celý telekomunikační trh."

Český Telecom už koncem minulého roku zažaloval telekomunikační úřad kvůli víc než čtyřmiliardové ztrátě za rok 2002 a následně vyzval stát, aby mu uhradil třímiliardovou ztrátu z roku 2001. Zda u soudu skončí i letošní kompenzace, zatím není jasné.

Dušan Valenta, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme