Telefónica ziskem nenadchla, slibuje ale prý zajímavý dividendový výnos

Společnost Telefónica O2 včera po zavření trhu ohlásila, že si ve třetím čtvrtletí připsala zisk na úrovni šesti miliard korun. To zhruba odpovídá očekávání trhu. Tržby společnosti pak mírně zaostaly za předpoklady analytiků. Podle vedoucího ekonomického výzkumu společnosti Atlantik Milana Vaníčka však akcie i přes špatnou kondici telekomunikačního trhu zůstávají atraktivní, a to díky dividendě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefónica O2

Telefónica O2 | Foto: Tomáš Adamec

„Samotná čísla trh nepřekvapila, podle nich se dnes obchodovat nebude. Jako pozitivní impulz vnímám dodání jednorázové položky, která byla plusová, což může znamenat potenciál zvýšení výplaty dividend. Očekával bych růst akcií Telefónicy pro dnešní den,“ okomentoval výhled do nového obchodování Vaníček.

Akcie společnosti po otevření pražské burzy připisovaly téměř 2 procenta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Vaníček o výsledcích společnosti Telefónica O2

Vaníček se ale zároveň pozastavil nad celým telekomunikačním sektorem. „Stálé tržby pořád klesají a nevidíme ani konec toho, že by poptávka po telekomunikačních službách měla posilovat,“ upozornil.

Ve srovnání s regionální konkurencí je situace všude velmi podobná. „Pro nejbližší dva roky dokáže ale Telefónica udržet atraktivní dividendový výnos. Proto se mi v porovnání s nejbližší konkurencí ve střední Evropě jeví nejlépe,“ řekl Vaníček.

Tomáš Pavlíček, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme