Telefonních budek ubude

S přehodnocením dosavadní sítě veřejných telefonních automatů počítá nový zákon o elektronických komunikacích, který chystá ministr informatiky Vladimír Mlynář. Pokud se ukáže, že je telefonní budka v té které obci zbytečná, nebude mít Český Telecom - po odsouhlasení regulátorem - už povinnost takovou veřejnou telefonní stanici provozovat. Zatím platilo, se například v obci do 20 tisíc obyvatel musí být minimálně jedna telefonní budka na každých 800 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonní automat

telefonní automat | Foto: Jan Rosenauer

Nový zákon by měl začít platit v průběhu příštího roku. Ministr informatiky Vladimír Mlynář ale ujišťuje, že využívané veřejné telefonní stanice rozhodně nezmizí. "Za posledních 10 let se samozřejmě situace výrazně změnila v tomto směru. Nicméně něco jako veřejné telefonní stanice musí existovat, protože přecijenom ne všichni mají mobilní telefon a je mnoho lidí, kteří telefon nechtějí mít z různých důvodů a když je to nutné, tak si potřebují zatelefonovat."

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme