Telekomunikace dávají v Německu práci

Mezinárodní veletrh CeBIT v Hannoveru zítra končí, jeho význam však trvá dále. Jde o propagaci informačních technologií a rozvoj odvětví, které dosahuje vyššího ročního růstu než celá německá ekonomika a poskytuje jí navíc, v době až 5,5miliónové nezaměstnanosti, tolik potřebná pracovní místa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CeBIT

CeBIT

135 miliard euro, to je odhadovaný obrat telekomunikačního odvětví v letošním roce. Po propadu v roce 2003 už vloni růst dosáhl 2,6 procenta a letos by to mělo být třikrát více než HDP celé německé ekonomiky, tedy pod 3,5 procenta. Obrat podmiňuje spotřeba a tu zase zaměstnanost;; právě telekomunikační technologie ji pomáhají více než dost.

Letos, stejně jako loni např. vytvořením 10 tisíc pracovních míst, dohromady jde o početnou skupinu více 750 tisíc zaměstnanců. Nejen mobilní síť 3G nabízí nové možnosti růstu, také provozovatelé pevných sítí jsou na vzestupu. Po prolomení monopolu Deutsche Telekom je to zejména společnost Arcor s 13procentním růstem.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme