Temelín odkládá některé testy

Obsluha prvního bloku Jaderné elektrárny Temelín odloží kvůli problémům s armaturami německé výroby v nejaderné části některé plánované testy. Oprava armatur by mohla znamenat určité prodloužení nynější etapy spouštění, ale to nezpůsobí žádné finanční ztráty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

temelínské věže

temelínské věže | Foto: David Veis

Na prvním bloku temelínské elektrárny se zdrží některé testy etapy spouštění do sta procent. Německá firma musí opravit armatury v nejaderné části elektrárny. Mluvčí Temelína Milan Nebesář nebyl schopen přesněji odhadnout délku zdržení. "No to je otázka, jak se s tím vypořádají dodavetelé, protože ty armatury neplní tu svou správnou funkci, to znamená nesprávně otevírají ve chvílích kdy by měli. Je zapotřebí říci, že je to všechno na sekundárním okruhu."

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Nebesář o armaturách v Temelínu

Odložení některých testů nezpůsobuje žádné finanční ztráty, protože elektrárna dodává elektřinu do sítě. Pracovníci se nyní soustřeďují na přípravu druhého bloku, zatímco první blok pracuje na 100procentní výkon a vyrábí 1000 megawattů elektřiny.

Markéta Kaclová, Jaroslav Mareš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme