Téměř třetina Němců nevěří v budoucnost eura

Téměř třetina Němců si myslí, že za deset let už nebude euro existovat. Vyplynulo to z průzkumu veřejného mínění pro deník Bild am Sonntag. Největší skeptikové jsou v bývalém východním Německu. Tam jednotné evropské měně nedává budoucnost dokonce 41 procent lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro

Euro | Foto: Emanuel Macoun

Zatímco na finančních trzích panovala v posledních dnech značná nervozita, většinu Němců nechávají turbulence na burze v klidu. 53 procent pohlíží na příštích 12 měsíců s optimismem.

Podle šéfky demografického institutu Köcherové jen 12 procent Němců hledí do budoucna s obavami. Tyto výsledky jsou protikladem každodenních zpráv. Ekonomický růst Německa se odrazil na postojích německých obyvatel, kteří tak mají mnohem menší obavy, že ztratí práci, než tomu bylo například před třemi lety.

Přesto dvě třetiny dotázaných soudí, že přetrvávající problémy zadlužených evropských zemí se dříve či později odrazí i na německém hospodářství.

Klára Stejskalová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme