Templářské sklepy Čejkovice uspěly ve sporu se zemědělskou inspekcí

Státní zemědělská a potravinářská inspekce pochybila, když Templářským sklepům Čejkovice před rokem a půl zakázala prodávat přes milion litrů vína. Dnes o tom rozhodl Krajský soud v Brně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinařství

Vinařství | Foto: Marie Matúšů

Podle inspekce tehdy nebyl řádně doložen původ hroznů a existovalo podezření, že jde o dovezené víno nižší kvality, které musí být staženo z trhu. Tento postup ale nebyl podle soudu správný.

Další kroky účastníků sporu zatím nejsou známy. Neví se, zda inspekce podá stížnost k vyšší instanci ani jakou případnou náhradu bude jeden z největších producentů vína v Česku požadovat.

Firma podle svého dřívějšího vyjádření utrpěla mnohamilionovou škodu. Původně inspekce tvrdila, že u více než milionu litrů vína nebyla řádně vedená zákonem požadovaná evidence. Na představitele firmy tehdy dokonce podala trestní oznámení.

U soudu navíc leží ještě další žaloba kvůli pětimilionové pokutě, kterou inspekce Templářským sklepům Čejkovice vyměřila.

Ivan Holas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme