Teplo v hlavním městě v příštím roce podraží

Domácnosti v Praze zaplatí v příštím roce za teplo v průměru o dvacet až sto korun víc. Společnost Pražská teplárenská tím reaguje na stoupající ceny paliv. Toto zdražení už zahrnuje i růst sazby daně z přidané hodnoty o jedno procento.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radiátory zůstávají studené

Radiátory zůstávají studené | Foto: Honza Ptáček

Pražská teplárenská zvýšila od letošního ledna ceny tepla v průměru o devět a půl procenta. V dubnu ale znovu zlevnila, a to o pět procent. K úpravám cen vedla firmu situace na energetických trzích.

Pražská teplárenská proto oznámila, že bude reagovat i na případný pokles cen paliv během příštího roku. Společnost zásobuje teplem téměř čtyřicet procent domácností v metropoli. A samozřejmě také řadu podniků, obchodních center a institucí.

Nejvíce za teplo od nového roku připlatí právě zákazníci tepláren a lidé, kteří topí hnědým uhlím. Naopak ti, kteří mají plynové vytápění nebo používají kotle na dřevo, budou i v příštím roce platit zhruba stejně jako letos.

Monika Horská, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme