Termín zahájení dostavby dálnice D8 zůstává dál nejasný

Kdy začne dostavba dálnice D8 přes Středohoří, zatím není jasné. Starostové měst a obcí na trase stavby a objízdných trasách, kteří se sešli ve Vchynicích u Lovosic se zástupci ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic, se odpovědi nedočkali. Schůzka svolaná starosty měla pouze informativní charakter.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice D8 - most Opárno

Stavba dálnice D8 - most Opárno | Foto: IDMZ

O termínech nikdo hovořit nechtěl, investora nevyjímaje. „My jsme schopni dát pevný termín ve chvíli, kdy budeme mít veškerá správní rozhodnutí v právní moci,“ uvedl ředitel úseku výstavby René Poruba.

Nejdelší, asi 4,5kilometrový úsek bude poprvé u nás předmětem sloučeného stavebního a územního řízení, o kterém rozhodne lovosický stavební úřad. Pokud bude vše v pořádku, mohlo by to být v létě.

„Je tady nejenom sdružení Děti Země, ale jsou tu i jiné občanské iniciativy, i další účastníci řízení, kteří se do toho můžou odvolávat. Samozřejmě Ředitelství silnic a dálnic udělá vše pro to, aby nedošlo k žádným procesním pochybením a neměli jsme žádné komplikace,“ dodává René Poruba.

Miroslav Zimmer, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme