Teroristické útoky vytvořily v Pákistánu tisíce pracovních míst

Zatímco si teroristické útoky v Pákistánu v poledních měsících vyžádaly stovky obětí, ve stejné době obavy z násilí vytvořily tisíce nových pracovních míst. Zejména soukromé školy si totiž najímají další strážce, kteří mají studenty hlídat před napadením. Informuje o tom server Islam Online.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islámská republika Pákistán

Islámská republika Pákistán | Foto: Emanuel Macoun

V Pákistánu je skoro čtvrt miliónu škol, z toho třetina jsou soukromé. Právě ty se snaží zajistit svou bezpečnost posilováním ostrahy, protože školy se staly terčem teroristů už několikrát.

V zemi stíhané vysokou nezaměstnaností se tak otevírají možnosti pro desítky tisíc mužů, kteří se na vlně strachu nechávají najímat bezpečnostními agenturami.

Pákistánská vláda nemá dost peněz ani na zabezpečení státních škol. Soukromým ústavům proto vzkázala, že si musejí ostrahu zajistit samy a za své. Bezpečnostní agentury také hlásí, že se oproti loňsku o polovinu zvýšila poptávka po jejich službách.

Břetislav Tureček, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme