Tesco nesmí podle exekutora stavět a otevírat nové obchody

Firma Tesco Stores, jeden z největších obchodních řetězců u nás, dostala dopis od exekutora. Týká se soudního sporu, který s touto společností vede firma M.I.C podnikatele Jiřího Malíka. Ten tvrdí, že mu Tesco dluží 95 milionů korun za prodej obchodně komerčního centra v Praze - Šeberově. K dnešnímu dni částka, kterou požaduje, vzrostla spolu s úroky a penále na 350 milionů korun. Exekuce už byla jednou nařízena a pak odložena, přesto exekutor tvrdí, že Tesco nesmí stavět nová nákupní střediska a nařizuje mu s okamžitou platností všechny práce zastavit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nákupní vozíky

Nákupní vozíky | Foto: Jan Rosenauer

Co exekuce pro tento obchodní řetězec znamená, vysvětluje Pavel Kočiš mediální zástupce firmy M.I.C. "Dnes v 8:45 byl do sídla společnosti doručen dopis soudního exekutora Juraje Podkoněvského který společnosti Tesco nařizuje zastavit přípravu a realizaci veškerých investic, za b/ uvádění staveb a obchodů do provozu a za c/ zastavit veškeré stavební práce."

Běžné obchodní činnosti se exekuce netýká.

Exekuce už byla jednou nařízena a pak odložena, přesto exekutor tvrdí, že Tesco nesmí stavět nová nákupní střediska a nařizuje mu s okamžitou platností všechny práce zastavit. To potvrdil i Pavel Kočiš. "Na splnění tohoto nařízení byla Tescu poskytnuta lhůta 24 hodin a během zíátřejšío rána bude exekutor kontrolovat skutečný stav na jednotlivých staveništích společnosti Tesco."

Společnost Tesco Stores dopis od exekutora obdržela, ale podřídit se mu podle mluvčí Martiny Čermákové nehodlá. "Investice jakékoli společnosti nejen společnosti Tesco, pokud jde o zahraniční investice, mají velký dopad na ekonomiku. My samozřejmě chceme především poskytovat služby svým zákazníkům, proto jsme se rozhodli ve výstavbě nadále pokračovat."

Tesco firmě M.I.C. dluží 235 miliónů korun. Spor se táhne od roku 1998, kdy pohledávka vznikla v souvislosti s prodejem projektu obchodně-komerčního centra Praha - jih Šeberov.

Markéta Kaclová, Lucie Weissová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme