Akcionáři Tesca se postavili proti odměnám vedení řetězce, výplatě milionů liber tím však nezabrání

Akcionáři největšího britského maloobchodního řetězce Tesco v pátek neschválili zprávu o odměnách vedení firmy. Hlasování je sice pouze nezávazné a výplatě odměn nezabrání, staví však vedení do trapné pozice, píše agentura Bloomberg. Podle agentury Reuters se Tesco stalo dalším velkým podnikem, který čelí kritice kvůli odměňování vedoucích pracovníků.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

KD Eden, výhled ze střechy na sousedící hypermarket

Tesco působí také v České republice, kde patří k největším obchodním řetězcům. Ilustrační snímek | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Proti zprávě o odměnách na páteční výroční valné hromadě hlasovaly více než dvě třetiny akcionářů. Odcházející generální ředitel podniku Dave Lewis podle zprávy za uplynulý finanční rok obdržel celkem 6,4 milionu liber (zhruba 189 milionů Kč).

Akcionářům se nelíbí úprava systému posuzování výkonnosti podniku, která údajně nadhodnotila jeden z Lewisových bonusů o 1,6 milionu liber.

Společnost Tesco v uplynulém finančním roce, který skončil v únoru, zvýšila provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek o 13,5 procenta na 2,96 miliardy liber.

Tesco působí také v České republice, kde patří k největším obchodním řetězcům a také mezi největší zaměstnavatele.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme