Cestovka Thomas Cook varuje před vlnou podvodných e-mailů. Z klientů lákají citlivé údaje

Německá divize zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook varovala před falešnými e-maily, jejichž prostřednictvím se podvodníci snaží získat citlivé údaje klientů. Tyto e-maily se tváří jako oficiální zprávy od firmy Thomas Cook a v předmětu mají uvedeno „Důležité: Vrácení peněz za vaši cestu s Thomasem Cookem“.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestovní kancelář Thomas Cook se potýká s finančními problémy.

Cestovní kancelář Thomas Cook se potýká s finančními problémy. | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Podnik vyzval klienty, aby takovéto e-maily ignorovali a smazali. „Thomas Cook nikdy takovéto e-maily klientům neposílal,“ uvedl. Upozornil, že podvodníci v e-mailech požadují například čísla cestovních pasů a kreditních karet.

Přes 70 tisíc britských klientů firmy Thomas Cook je zpátky doma. Úřady v sobotu vyšlou dalších 76 letadel

Číst článek

Zadlužená britská společnost Thomas Cook, která patří k největším cestovním kancelářím na světě, začátkem týdne vyhlásila bankrot a vstoupila do likvidace. Německá divize pak ve středu podala návrh na insolvenční řízení. Chce tak oddělit své značky a aktivity od zkrachovalé mateřské společnosti. Doufá, že najde nové investory a bude moci pokračovat v činnosti, píše agentura DPA.

Německá divize je majetkově provázána s českou cestovní kanceláří Neckermann, o jejímž dalším fungování by se podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří ČR Jana Papeže mělo rozhodnout do konce září. Ve hře jsou podle něj tři varianty možných řešení – bude vyhlášena likvidace nebo se firma prodá anebo si tým ze české pobočky založí novou cestovní kancelář.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme