Třetí generace Škody Fabia zlevnila. U dieselových modelů o desítky tisíc

Nová Škoda Fabia třetí generace, která má dnes v Paříži světovou premiéru, bude levnější než její předchůdkyně. V provedení Active s výbavou PLUS (klimatizace, elektrická okna a zrcátka, 6 airbagů, XDS+ a další) bude stát 239 900 korun, což je o 6900 korun méně než u předchozí generace. U dieselových modelů je rozdíl v řádech desítek tisíc korun. Základní cena se pak oproti druhé generaci, i přes vyšší bezpečnostní výbavu, nezměnila - bude 234 900 korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová Škoda Fabia

Nová Škoda Fabia | Foto: Jan Říha

Fabia hatchback se oficiálně představila novinářům už na koncernovém večeru, kombi si pak automobilka schovala na dnešní odhalení při světové premiéře přímo na stánku v hale 6. O jiné variantě se podle designéra Jozefa Kabaně ani neuvažovalo.

„V podstatě od začátku bylo jasné, že sedan v tomto segmentu nebudeme vytvářet. Nedávalo by to smysl, když máme relativně blízko i Rapid. Ale samozřejmě varianty jako kombi bude taktéž brzy následovat,“ vysvětlil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Představování třetí generace Škody Fabie na pařížském autosalonu a dalších automobilových novinek sleduje přímo na místě Petr Jansa

V případě dostatečného zájmu je možná ve hře i sportovní provedení RS. Hatchback půjde do prodeje v listopadu. Jeho základní cena s paketem PLUS bude 239 900 korun.

To je oproti předchozí generaci o 7 tisíc méně s podstatně vyšší bezpečnostní výbavou. Ovšem i nadále je třeba si u škodovky připlatit za autorádio.

Nová Škoda Fabia: Jednoduše víc auta

Číst článek

Konkurenční Hyundai i20 ceny nové, druhé generace, která se na autosalonu v Paříži představí odpoledne, ještě nezveřejnil. Aktuálně se výběhový model prodává v akci na hranici 200 tisíc korun.

Přijíždí nová Škoda Fabia | Foto: Jan Říha

Další dva přímí konkurenti nové Fabie jsou také levnější - Ford Fiesta v základu o tisíc a Renault Clio o pět tisíc korun. Rozdíly jsou ale ve výbavě - Fabia v základní ceně například nemá klimatizaci, Fiesta ano.

Paříž 2014: předpremiéra Škody Fabie

Číst článek

Ceny Fabie Combi, kterou začne Škoda Auto prodávat na počátku příštího roku, zatím nejsou známy.

Nová Škoda Fabia | Foto: Škoda Auto

Od roku 1999, kdy mladoboleslavská automobilka představila první generaci Škody Fabia, se vyrobilo na tři a půl milionu kusů tohoto vozu.

Zlepšuje se výbava malých aut

Na autosalonu v Paříži jsou trendem právě vozy kategorie Fabie, představuje se ale také už pátá generace populárního Opelu Corsa.

Do kategorie aut nižší střední třídy, tedy malých automobilů, se navíc nově dostávají systémy jako hlídání bdělosti řidiče, systém pro jízdu v pruzích a systémy pro jízdu ve městě či LED světla pro denní svícení. Před několika lety to přitom byla výbava nejluxusnějších aut.

Nová Škoda Fabia Combi: Praktická elegance

Číst článek

Z dražších vozů v cenách kolem milionu korun bude v Paříži nejspíš budit pozornost Volvo XT90 druhé generace, které ukazuje nový designový směr automobilky. První generace tohoto vozu se prakticky beze změny vyráběla 15 let. Představí se také osmá generace Volkswagenu Passat a i velmi luxusní vozy pro majetné klienty.

Na pařížském autosalonu vystavuje na ploše 96 tisíc metrů čtverečních bezmála 300 vystavovatelů z 21 zemí. Před dvěma lety – akce se koná každé dva roky – ho navštívilo přes 1,2 milionu lidí. Ženevský jarní autosalon letos navštívila polovina tohoto počtu. V Paříži budou také k dispozici elektromobily a očekává se, že návštěvníci jimi absolvují na 11 tisíc jízd.

Petr Jansa, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme