Trhy reagují na nepokoje v Egyptě a v Jemenu, cena ropy roste

Cena ropy roste, evropské akciové indexy jsou pod tlakem. Trhy tak reagují na vlnu násilností, která zasáhla Egypt; a na rozšíření nepokojů do Jemenu. Z horšící se nálady investorů profitují takzvané bezpečné přístavy jako je dolar.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchodování na frankfurtské burze

Obchodování na frankfurtské burze | Foto: AFP

Naopak rizikovější investice, mezi které patří i akcie v našem regionu, mohou čelit výprodejům, potvrdil Českému rozhlasu vedoucí analytik akciových trhů střední a východní Evropy v Erste Group Henning Esskuchen.

„Trhy v našem regionu to, pochopitelně, krátkodobě ovlivní. Stejně, jako to ovlivní obchodování na jakémkoli akciovém či jiném trhu na světě. Zvyšuje to volatilitu, nejistotu, a má to vliv prostřednictvím faktorů, jako jsou ceny ropy, geopolitický vývoj a tak dále. Výrazně se to ale liší od tlaku, kterého jsme byli svědky nedávno, v tom, že jde o izolovaný případ, který se šíří prostřednictvím volatility a nálady na trzích,“ uvedl Henning Esskuchen.

Dodal, že přímo s naším regionem to nemá nic společného.

Roman Chlupatý, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme