Tripartita se na minimální mzdě neshodla

Vláda, odbory a zaměstnavatelé se zatím nedohodli, o kolik se příští rok zvýší minimální mzda. Odbory chtějí nejméně 7 a půl tisíce, zaměstnavatelé by nezvyšovali vůbec. Pokud se nedohodnou, bude mít poslední slovo vláda. Ta navrhuje její zvýšení na 7352 koruny. Minimální mzdu u nás pobírají asi dvě procenta lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Odbory a zaměstnavatelé se spolu chystají o minimální mzdě ještě jednat. Podle vicepremiéra Zdeňka Škromacha by vláda měla mít tento bod na programu v období dvou či tří týdnů.

"My věříme ještě tomu, tak jak proběhla diskuse, že sociální partneři - odbory a zaměstnavatelé - spolu ještě budou jednat; vláda o minimální mzdě zřejmě rozhodne během čtrnácti dnů tří týdnů. Pokud by do té doby, a my věříme, že by mohlo dojít ke sblížení stanovisek, měla by to vláda jednoduché."

Pokud se tripartita neshodne, vláda s největší pravděpodobností schválí svůj návrh, tedy minimální mzdu 7352 koruny.

Blanka Černá, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme