‚Přicházíme o miliardy dolarů.‘ Trump přemýšlí o oddělení americké a čínské ekonomiky

Americký prezident Donald Trump se na své pondělní tiskové konferenci opět zmínil o možnosti oddělení americké ekonomiky od čínské. Spojené státy by podle něj nepřicházely o peníze, kdyby s Čínou přestaly obchodovat, informovala agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký exprezident Donald Trump

Donald Trump | Foto: Tom Brenner | Zdroj: Reuters

„Takže, když řekneme slovo oddělení, je to zajímavé slovo,“ řekl Trump na tiskové konferenci v Bílém domě.

Další podnik na černou listinu? USA plánuje uvalit restrikce na největšího čínského výrobce čipů

Číst článek

Přicházíme o miliardy dolarů, a pokud bychom s nimi neobchodovali, tak bychom o miliardy dolarů nepřicházeli. Říká se tomu oddělení.

Republikánský prezident také ostře kritizoval svého demokratického rivala Joea Bidena, kterého chce porazit v listopadových prezidentských volbách.

Biden by podle Trumpa nedokázal bojovat s pandemií covidu-19 ani oživit americkou ekonomiku. Prezident prohlásil, že Biden a demokratická kandidátka na viceprezidentku Kamala Harrisová by zničili tuto zemi a tuto ekonomiku.

Agentura AP napsala, že Trump se chlubil tím, že od května bylo ve Spojených státech vytvořeno více než deset milionů pracovních míst, aniž by se zmínil o tom, že je to zhruba jen polovina pracovních míst, která v USA zanikla od začátku pandemie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme