Obří německá cestovka TUI chystá kvůli covidu velké úspory, o práci může přijít osm tisíc lidí

Německá společnost TUI, která je největší pořadatelem zájezdů v Evropě, chystá kvůli koronaviru velké úspory. Firma ve středu uvedla, že sníží základ fixních nákladů o 30 procent, což může ohrozit až 8000 pracovních míst. Část lidí přijde o práci, část pozic už firma neobsadí. Počet zaměstnanců kolísá, v létě jich podnik mívá kolem 70 tisíc, v méně rušných měsících asi 60 tisíc.

Hannover Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestovní kancelář TUI

Cestovní kancelář TUI | Zdroj: Profimeda

Skupina varovala, že její obrat a tržby tento finanční rok kvůli cestovním omezením markantně klesnou, což snížení základu fixních nákladů vykompenzuje pouze částečně.

S rozšířením koronaviru po celém světě byl podnik nucen v březnu zrušit většinu svých cestovních programů. Společnost v Německu dostala úvěr 1,8 miliardy eur (49,4 miliardy korun), za který ručí stát.

Komentátor Honzejk: Hlas odborníků při rušení zákazů slábne, vládu zajímá především politický marketing

Číst článek

TUI provozuje vlastní leteckou flotilu. Firma uvedla, že restrukturalizace se dotkne celého podniku, který se může zbavovat aktiv a odložit objednávky letounů.

„Poptávka po dovolených je stále velmi vysoká. Lidé chtějí cestovat,“ řekl podle agentury Reuters šéf společnosti Fritz Joussen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme