Turnovsko zaznamenalo nárůst počtu podnikatelů

Počet podnikatelů na Turnovsku stoupá. Letos přibylo také podnikatelů, kteří svou živnost obnovili. Vyplývá to ze statistiky živnostenského úřadu v Turnově za tři čtvrtletí letošního roku. Podrobnosti řekla Českému rozhlasu vedoucí úřadu Hana Lustigová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

"Podnikatelů přibývá. Nejedná se sice o úplně nové podnikatele, jedná se zpravidla o ty, kteří přestoupili na Turnovsko například z Liberecka nebo z jiných částí republiky, a z toho důvodu máme zhruba o osmdesát podnikatelů více, než jsme měli loni," popsala situaci Lustigová.

Vedoucí živnostenského úřadu se dále zamyslela nad možnými důvody tohoto nárůstu. "Myslím, že důvodem nárůstu podnikatelů na Turnovsku je jednak věhlas tohoto regionu a jednak vyšší nákupní síla, která samozřejmě podnikání velmi pomáhá. Jinak si to nedovedu vysvětlit," řekla Hana Lustigová.

Milan Brunclík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme