TV Barrandov má nového majitele, má jí pomoct z dluhů

Televizi Barrandov, která u nás začala vysílat v roce 2009, dnes od Moravia Steel koupila společnost Empressa Media ovládaná Jaromírem Soukupem, který také vede největší mediální agenturu v Česku Médea Group. Cena transakce nebyla zveřejněna. I když je televize čtvrtou nejsledovanější u nás, je dlouhodobě ve finanční ztrátě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filmová technika

Filmová technika | Foto: Tomáš Adamec

Televize, která se zaměřuje na dětské pořady a filmové nostalgie, loni dosáhla pětiprocentního podílu na sledovanosti. Od začátku svého vysílání ale prodělala více než miliardu korun.

Kvůli prodělkům a zápornému vlastnímu kapitálu museli akcionáři několikrát zvyšovat základní kapitál společnosti, naposledy letos v červnu o 200 milionů korun na 1 miliardu 97 milionů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportétka Jitka Hanžlová mluví o koupi TV Barrandov Jaromírem Soukupem

Společnost Empressa Media, která nově televizi vlastní, dále vydává také časopisy Týden, Instinkt a Mladý svět a jejich online verze. Letos v létě od Mladé fronty koupila týdeník Sedmička a proměnila ho v bulvár. Na základě licenční smlouvy s německým vydavatelstvím Vision Media také vydává časopisy pro mladé Popcorn a Top dívky.

Nový majitel Jaromír Soukup je také majitelem mediální společnosti Médea Group, která často pracuje i pro politické strany. S volební kampaní pomáhala Straně zelených, sociální demokracii nebo radila manželce tehdejšího šéfa sociálních demokratů Petře Paroubkové, jak komunikovat s médii.

Soukup se také v dubnu 2007 stal náměstkem ministryně školství za zelené Dany Kuchtové, na starost měl veřejné zakázky, vnější vztahy a komunikaci, ale také oblast evropských fondů. Právě kvůli této oblasti ale odešla ze svého úřadu ministryně Kuchtová a nakonec i Soukup.

Jitka Hanžlová, Ivana Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme