Twitter následuje kroky Facebooku. Ohlásil boj proti falešným zprávám a trollům

Sociální síť Twitter by měla být už za několik týdnů bezpečnější. Americká firma se chystá zavést změny, které budou bojovat proti nenávistnému obsahu i proti internetovým trollům, kteří na sítí záměrně provokují a štvou proti sobě uživatele.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo sociální sítě Twitter - cvrlikající ptáček

Logo sociální sítě Twitter - cvrlikající ptáček | Zdroj: Reuters

Většina změn se odehraje na pozadí, takže je uživatelé neuvidí. Rozdíl možná ale postřehnou ve vyhledávání. To by mělo být nově bezpečnější. V základním nastavení se nebudou zobrazovat tweety, s potenciálně citlivým nebo urážlivým obsahem. Prioritně se také budou zobrazovat odpovědi s vyšší kvalitou.

Twitter brojí i proti takzvaným trollům. Ti se vyznačují tím, že chtějí všechny okolo provokovat. Používají k tomu často i několik účtů, kterými podporují či záměrně vyvrací vlastní názory. To se chystá Twitter omezit. Chce identifikovat uživatele, kteří měli v minulosti zablokovaný účet, aby si nemohli vytvořit další.

Twitter oznámil, že novinky začne zavádět během příštích týdnů. Snaží se tím odpovědět na kritiky, kterým vadí, že sociální síť v minulosti nedokázala řešit problémy s nenávistným a urážlivým obsahem. Zároveň ale nechce čelit nařčením z cenzury.

Nicméně podobná opatření už zavádí i další sociální síť Facebook a proti takzvaným hoaxům bojují i společnosti jako Google.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme